2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης: 10.000 δωρεάν θεραπείες, 670 δωρεάν επαγγελματικές εκπαιδεύσεις!

Μετά την επιτυχημένη 1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης, η ΡΟΗ ΑμΚΕ με την Expansion Method σηκώνουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει γονατίσει την ψυχολογία των Ελλήνων. Όλο περισσότερες μελέτες της προβλέπουν επιδείνωση των ψυχοσωματικών ασθενειών στην Ελλάδα λόγω των υψηλών επιπέδων Ψυχικής Έντασης. Οι επιπτώσεις της στην ποιότητα της ζωής αλλά και στην υγεία μας είναι ήδη εμφανής αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμες…

Εμείς στην μη κερδοσκοπική εταιρεία “ΡΟΗ” με την συμβολή της μεθόδου Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης “Expansion Method” έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα μειώνοντας τα επίπεδα ψυχικής έντασης, και επαναφέροντας την αρχική ισορροπία μέσα σε λίγες ώρες.

Με την 2η ΔΚΕ και χρησιμοποιώντας Σύγχρονα Εργαλεία Ψυχολογίας και Προσωπικής Εξέλιξης παρέχουμε πρωτοποριακές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και επαγγελματικές εκπαιδεύσεις με σκοπό την ανατροπή του αρνητικού ψυχολογικού κλίματος στην Ελλάδα και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την 1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης, συνεχίζουμε το έργο μας με ένα φιλόδοξο σχέδιο για την μείωση της ψυχικής έντασης.

Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος ως συνεργάτες της 2ης ΔΚΕ και να συμβάλετε στην κοινωνική ψυχολογική απελευθέρωση για να ζήσουμε όλοι μια ζωή γεμάτη υγεία, αγάπη και ευτυχία.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος στη 2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης (ΔΚΕ 2020)

Μείωση Ψυχικής Έντασης, Βελτίωση Ποιότητας Ζωής & Πρόληψη Ψυχοσωματικών Ασθενειών

10 χρόνια Expansion Method

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην βραβευμένη 2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “ΡΟΗ” με θέμα “Μείωση Ψυχικής Έντασης, Πρόληψη Ψυχοσωματικών Ασθενειών”. Με το τρίπτυχο Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Θεραπεία, θα αναδείξουμε το πρόβλημα και να προσφέρουμε δομημένες λύσεις για όλους. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τα 10 χρόνια της μεθόδου Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης και Επίτευξης Στόχων “Expansion Method” που προσφέρει την επιστημονική υποστήριξη των ΔΚΕ. Η έναρξή της έχει προγραμματιστεί για τις 5.5.2019 και έχει διάρκεια 2 έτη.

Η 1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης είχε διάρκεια 3 έτη (2016-2018) και κατάφερε να βελτιώσει την αίσθηση της απογοήτευσης με προσωπικές και ομαδικές θεραπείες σε πάνω από 500 άτομα και να ευαισθητοποιήσει πάνω από 35.000 Έλληνες. Βραβεύτηκε με το Μετάλλιο του Υποστηρικτή από την ΕΛΠΙΔΑ και την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη το 2016.

Η Ψυχική Ένταση στην Ελλάδα.

Οι επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έχουν αυξήσει δραματικά τους δείκτες Ψυχικής Έντασης που οδηγούν σε Ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας. Η πολυβραβευμένη καθηγήτρια Ιατρικής Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνέντευξή της στο DyoForum:

“Τα επόμενα 10 χρόνια θα έχουμε έξαρση του καρκίνου στην Ελλάδα, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που έχει αυξήσει δραματικά τα επίπεδα ψυχικής έντασης, τον βασικότερο λόγω παρουσίασης καρκίνου του μαστού. Αυτό αφορά και γυναίκες αλλά και άνδρες. ”

Δρ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Ευπαθής ομάδες όπως ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς, οροθετικοί, μακροχρόνια άνεργοι βρίσκονται χωρίς ουσιαστική ψυχολογική βοήθεια, ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δράσουμε και να παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια για να ανατρέψουμε αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Η 2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης προσφέρει την Λύση:

Η 2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης έχει ως σκοπό όχι μόνο να ενημερώσει αλλά και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια χρησιμοποιώντας την αποτελεσματικότερη μέθοδο μείωσης της ψυχικής έντασης: την Expansion Method. Ο στόχος της είναι να παρέχει:

 
 • 10.000 δωρεάν ολοκληρωμένες ατομικές ερευνητικές θεραπείες Expansion Method για την άμεση μείωση των επιπέδων ψυχικής έντασης από ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτές.

 • Την δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση 670 ειδικών ψυχικής υγείας σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Δήμους και Φορείς.

 • Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ομαδικές θεραπείες μέσω ενδυναμωτικών ομιλιών και ειδικών θεραπευτικών θεατρικών παραστάσεων σε 100.000 Έλληνες που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου με ενδεικτική συνδρομή 10€ ή 20€/ημέρα.

Σας χρειαζόμαστε ως Συνεργάτες!

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης ως συνεργάτες με σκοπό να Ενημερώσουμε – Ευαισθητοποιήσουμε – Αποφορτίζουμε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και σας χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Για να γίνετε συνεργάτες δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για προσφορά και φροντίδα για τα μέλη σας.

Τι χρειάζεται για να συμμετάσχετε στην ΔΚΕ ως συνεργάτης.

Δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση στους συνεργάτες της δράσης. Χρειάζεται μόνο:

 • Να είστε συλλογος, ΜΚΟ, ευαισθητοποιημένος στους παρακάτω τομείς

 • Καρκινοπαθείς με έμφαση στα Μαστολογικά προβλήματα.

 • Ομάδες υψηλής Ψυχικής Φόρτισης (Άνεργοι, μειονότητες κ.α.),

 • Θέματα LGBTQ, Οροθετικότητα και διαφορετικότητας

 • Σύλλογοι, ΜΚΟ υποστήριξης ΑΜΕΑ.

 • Να είστε: Εταιρείες, Θεατρικές Σκηνές, Εταιρείες παραγωγής, Θεατρικές ομάδες και καλλιτεχνικές ομάδες με διάθεση στην προσφορά ή και την δυνατότητα παραχώρησης χώρου για τις εκδηλώσεις.

Τι προσφέρουμε στους συνεργάτες μας:

 • Δωρεάν Ομιλίες (Ενημερωτικές που παρέχουν πρακτικές συμβουλές βελτίωσης της ποιότητας ζωής από τους ειδικούς της Expansion Method)

 • Επιδοτούμενα Θεραπευτικά Βιωματικά Εργαστήρια μείωσης Ψυχικής έντασης (Expansion Workshops)

 • Δωρεάν ολοκληρωμένες Προσωπικές θεραπείες Expansion Method από ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτές (στις επιλεγμένες ευπαθής ομάδες)

 • Δωρεάν Επαγγελματικές Εκπαιδεύσεις που οδηγούν σε Πιστοποίηση σε ειδικούς ψυχικής υγείας.

 • Μεγάλη προβολή της συνεργασίας μας και του έργου σας στα ΜΜΕ μέσω το δίκτυο συνεργατών μας.

 • Όλη την υλικοτεχνική στήριξη.

Τι χρειαζόμαστε από τους συνεργάτες μας:

 • Την ενημέρωση όλων των μελών σας για την 2η ΔΚΕ. (Προτείνονται newsletters-emails-facebook ή και τηλεφωνική ενημέρωση)

 • Την διοργάνωση τουλάχιστον 3ων ομιλιών (2 ωρών) με θέμα την Ψυχική Ένταση σε δικούς σας χώρους προς ενημέρωση μελών (οι ομιλίες παρέχονται δωρεάν από εμάς).

 • Την διοργάνωση τουλάχιστον 2 βιωματικών σεμιναρίων (5 ή 8 ωρών, παρέχονται από εμάς).

 • Την συλλογή ενδιαφερόντων για δωρεάν προσωπικές θεραπείες. Οι θεραπείες είναι 3ημερες, σε συνεχόμενες ημέρες, μια ώρα την κάθε ημέρα και παρέχονται από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας.

 • Αν υπάρχει συνεργαζόμενος ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, σύμβουλος ψυχικής υγείας με τον σύλλογο – ΜΚΟ σας παρακαλούμε να το αναφέρετε για να τον εντάξουμε για το επιδοτούμενο εκπαιδευτικό επαγγελματικό πρόγραμμα της 2ης ΔΚΕ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις δράσεις μας στο 2109841088, 6945266448 (Αργύρης Στραβελάκης Μάρδας), δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

 
Γνωρίστε τη Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης.

Το 2015 παρουσιάστηκε η 1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης με σκοπό την βελτίωση της απογοήτευσης που κυρίευσε το 86% του πληθυσμού (μελέτη QED 2.0). Μέσα στη διάρκεια της (2015-2018) κατάφερε να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να ενδυναμώσει στο 1% του ελληνικού πληθυσμού (10.000 Έλληνες) μέσω των δράσεών της όπως: Ομιλίες, Workshop, Προσωπικές θεραπείες, ιντερνετικές εκπομπές, Ενδυναμωτικά posts, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, αρθρογραφία. Βραβεύτηκε με το μετάλλιο του υποστηρικτή από την ΕΛΠΙΔΑ κ για την ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών.

Συνεργάστηκε με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, την ΕΛΠΙΔΑ, τον αντικαρκινικό σύλλογο ΚΕΦΙ, αλλά και με ΜΜΜ όπως την 24Media, Lifo, Όμορφη Ζωή. Την ΔΚΕ την υποστήριξαν ενεργά και επιφανής προσωπικότητες όπως ενδεικτικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου (παρουσιάστρια), η Γιάννα Φαφαλιού (τραγουδίστρια, ψυχολόγος), η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα (Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας) κ.α.

Η 2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης που ξεκινά το 2019, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο της ευελπιστεί να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη βοήθεια μειώνοντας τα επίπεδα ψυχικής έντασης στο 10% του ελληνικού πληθυσμού με στοχευμένες δράσεις. Για να το πετύχουμε, χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας καλέσουμε άμεσα!

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?