Αργύρης Σ. Μάρδας

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, Παλαιό Φάληρο από την Ευφροσύνη Μάρδα με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη και τον Ιωάννη Στραβελάκη με καταγωγή από Αίγυπτο.

Προερχόμενος από μια καλλιτεχνική οικογένεια που περιλαμβάνει τον Αχχιλέα Μάρδα (πρωτοπόρος του ελληνικού κινηματογράφου, από το όνομά του βγήκε η λέξη «σαρδάμ»), τον Αλέξη Μάρδα (γνωστός και με το ψευδώνυμο Magic Alex που του το έδωσε ο John Lennon) ακολουθεί τα βήματά τους και αποφασίζει να σπουδάσει Ψηφιακό Κινηματογράφο και σεναριογραφία, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να εκφραστεί συναισθηματικά και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Τον συνεπαίρνει η δημιουργία πραγματικών χαρακτήρων, η αριστοτελική δόμηση της προσωπικότητας, ο ρόλος της παιδικής ηλικίας στην διαμόρφωσή της. Έτσι, αρχίζει να βυθίζεται στον κόσμο της αυτογνωσίας, της ανάλυσης και της αναζήτησης της Αλήθειας.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξε η οικογένειά του, και πιο συγκεκριμένα η μητέρα του, Ευφροσύνη Μάρδα, μια από τις πρώτες Ρεφλεξολόγους στην Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Συλλόγου Ρεφλεξολόγων ICR, του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου Ρεφλεξολόγων RIEN και των δύο ελληνικών. Η σχέση του με τον δημιουργό του Reconnection® και Reconnective Healing® Eric Pearl τον βοήθησε να ανοίξουν οι θεραπευτικές του ικανότητες, με την Παθολόγο, Ομοιοπαθητικό Όλγα Δελικάρη και την φιλόλογο Ναυσικάς Ρωμαίου να δομήσει μια σταθερή και τρισδιάστατη φιλοσοφική άποψη και τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Κωστόπουλο που συνέβαλε στην δημιουργία της Expansion Method ως μέντορας. Συνεργάσθηκε με γνωστούς ηθοποιούς όπως τον Μιχάλη Γιαννάτο, Παύλο Κοντογιαννίδη, έγραψε σκηνοθέτησε και παρουσίασε για 11 χρόνια stand up comedy παραστάσεις αλλά και πολλά θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Αθηναϊκή σκηνή.

Μετά από μια σοβαρή ψυχοσωματική ασθένεια το 2009 αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να λύνει άμεσα τα συναισθηματικά προβλήματά του. Δημιούργησε την Expansion Method συνδυάζοντας εύχρηστα και αποτελεσματικά εργαλεία κάθε θεραπευτικής ειδικότητας. Από το 2009 μέχρι το 2014, μαζί με την ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια Γεωργία Χατζηνικολάου και την Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach, Γιάννα Φαφαλιού, πραγματοποίησε αυτοχρηματοδοτούμενη έρευνα για την στάθμιση των ευεργετικών αποτελέσματα της μεθόδου. Το 2014 συμμετείχε στο μεγαλύτερο παγκοσμίως start up accelerator Founders Institude και άρχισε να δημιουργεί σταθερές βάσεις στην μέθοδό του.

Διευθύνει: την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία ΡΟΗ, το κέντρο εκπαίδευσης και προσφοράς υπηρεσιών της μεθόδου, Human Evolution Center (Κέντρο Ανθρώπινης Εξέλιξης) και του εξειδικευμένου κέντρου Δημοσίων Σχέσεων για συγγραφείς, θεραπευτές και καλλιτέχνες, Publin .

Τον Ιούνιο του 2017, έκδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Expansion Chronicles: Αναγέννηση από τις εκδόσεις Λιβάνη, το πρώτο βιβλίο μυθοπλασίας της σειράς Expansion Chronicles, βασισμένο πάνω στη δημιουργία της μεθόδου, ολοκληρώνοντας έτσι το όνειρο ζωής του, να κατανοήσει τον εαυτό του και να παρουσιάσει το έργο του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για την προώθηση του βιβλίου και των σεμιναρίων του.

Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας και την Ιατρό και Καθηγήτρια Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα για την διεξαγωγή έρευνας για τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ψυχολογικής αποφόρτισης σε γυναίκες με μαστολογικά προβλήματα με την εποπτεία της Διεθνούς Εταιρεία Μαστολογίας (SIS), με τον Δρ. Θάνο Κριεμάδη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που διδάσκει Στρατηγικό Σχεδιασμό, Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία για την ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαλείων Coaching για επιχειρήσεις που προσφέρει η Expansion Method, με την εταιρία Science View και τον κ. Μενέλαο Σωτηρίου για την παρουσίαση και προώθηση της συναισθηματικής αποφόρτισης στην Ευρώπη για την βελτίωση των ποσοστών ανεργίας στους ανέργους και τον καθηγητή Νίκο Σταυρόπουλο για τη βελτίωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της μεθοδολογία και με τον ψυχολόγο Πάνο Ασημάκη και το Athens Synthesis Center για την εκπαίδευση και την διάδοση της μεθόδου.

  • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

    Έχει παρουσιάσει πάνω από 10 παραγωγές (1200 παραστάσεις) στην Αθηναϊκή σκηνή από το 2001 ως συγγραφέας, σκηνοθέτης ή παρουσιαστής. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση (παραγωγή-υπεύθυνος κοινού και καλεσμένων) στον Alpha, Star και Channel 9 σε συνεργασία με την Άντζυ Νομικού, Δημόσιες Σχέσεις. Έχει γράψει 2 πρωτότυπα θεατρικά έργα: Ελευθερία: The Interactive theater project (2003, Θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία δική του, με την Τατιάνα Περιστέρη και τον ίδιο), Lylin’s Connected (2012, Θέατρο Βικτώρια, σε κείμενα δικά του και σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου).

  • ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ:

    2001: Ήταν πρωτεργάτης του ελληνικού Stand Up Comedy. Μαζί με την Λουκία Ρικάκη είχαν τις πρώτες δύο ομάδες που έκαναν γνωστό στην Ελλάδα το νέο είδος. Η ομάδα της κυρίας Ρικάκη παρουσίασε κλασικό  Stand Up Comedy με καθαρές επιρροές από τα comedy clubs του εξωτερικού ενώ η ομάδα του Αργύρη Στραβελάκη Μάρδα, Playinteractive, χρησιμοποιούσε την όρθια κωμωδία ως μέσω για το τελικό αποτέλεσμα: Να προσφέρει μια νέα θεραπευτική θεατρική εμπειρία στον θεατή.

    Το 2003 παρουσίασε την πρώτη interactive theatre παράσταση στην Ελλάδα με τίτλο: Ελευθερία. Μια παράσταση που περιελάμβανε μια κινηματογραφική ταινία 45 λεπτών και μια θεατρική αμφίδρομη παράσταση 45 λεπτών με ξεκάθαρες επιρροές από ψυχολογικές προσεγγίσεις. Ο θεατής βίωνε μια προσωπική απελευθερωτική εμπειρία μια που συμμετείχε στο δεύτερο μισό, όχι στην διεξαγωγή, αλλά στην συναισθηματική λίτρωση του εαυτού του και των βασικών ηρώων.

    Ήταν η πρώτη εταιρία που παρουσίασε το Karaoke ως τρόπο μαζικής διασκέδασης στην Ελλάδα. Από το 2004 μέχρι το 2012 είχε συνεργαστεί με πάνω από 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και είχε παρουσιάσει πάνω από 1000 παραστάσεις που συνδύαζαν το Stand Up Comedy με το μουσικό δρώμενο του Karaoke.

  • STAND UP COMEDY

    Έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Μιχάλης Γιαννάτος, Παύλος Κοντογιαννίδης κ.α. Έχει κάνει παραγωγή, γράψει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει τις παρακάτω παραστάσεις:

    • 2001 | Group Therapy, The Stand Up Comedy Show (Θέατρο Coronet)

    • 2002 | Freedom, The Stand Up Comedy Show (Art & Tech, Πλατεία Μοναστηράκι)

    • 2003 | Woman Stories, (Θέατρο Τόπος Αλλού) 2004-9 | The Stand Up Comedy and Karaoke Show (Daze Event Store και σε όλη την Ελλάδα)

    • 2007 | 30, The Stand Up Comedy Show (Vitrine Club)

    • 2009 | Oikologia, (Mad club, Γκάζι)

  • ΜΟΥΣΙΚΗ

    Έχει συνεργαστεί με τον Stereo Mike στον δίσκο Exelixi, τον Χρήστο Πανοηλία, τον μουσικό Παναγιώτη Μπίρμπο το γκρούπ ΟΚ και άλλους. Έχει γράψει το θεραπευτικό τραγούδι «Ενα μινοράκι» που ερμήνευσε η Γιάννα Φαφαλιού, που συνδυάζει affirmations με θεραπευτικές συχνότητες βασισμένο στην τεχνολογία της Expansion Method.

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

    Έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τις παρακάτω εκπαιδεύσεις – σεμινάρια:

    • Expansion Method Personal Use

    • Expansion Method Therapist Diploma

    • Expansion Method Consultant Diploma

    • Expansion Workshop

    • Δονητική Διεύρυνση, Προσωπική Χρήση

    • Δονητική Διεύρυνση, Επαγγελματική Χρήση

    • Retake Your Power

    • The Body, Συναισθηματική αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου σώματος και των ασθενειών του.

    • Αποκωδικοποίηση Ηλεκτρομαγνητικών Αστρικών Όγκων

    • Ανώτερη Επικοινωνία

    • Artist Empowerment Masterclass

  • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

    Έχει συνεργαστεί και έχει οργανώσει την προσφορά ψυχολογικής και πνευματικής βοήθειας στον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, ΚΕΦΙ, Αντικαρκινικός Σύλλογος Αθηνών, ΕΛΠΙΔΑ, Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Έχει προσφέρει, μέσω των φιλανθρωπικών του δράσεων της ΡΟΗ ΑμΚΕ, πάνω από 200 δωρεάν θεραπευτικές εφαρμογές της μεθόδου σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

    Έχει συνεργαστεί με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Θεατρολογίας, Ελληνική Μαστολογική Εταιρία και την Κυρία Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, με το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη όπου βραβεύτηκε με τον μετάλλιο του Υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2016. Συμμετέχει στο πρόγραμμα Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσω του Θεάτρου (lstt) και στα: Ευρωπαϊκό έργο CREAT-IT (creatit project), Αρχές διερευνητικών μεθόδων μάθησης των θετικών επιστημών (Inquiry Based Science Education), στο παιδαγωγικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CREATIONS (creations project), σε έναν από τους καταλύτες (accelerators) του Ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (OSOS) (http://www.openschools.eu/), μία από τις περιπτώσεις εφαρμογής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού έργου Creativity, Art and Science in Primary Education (CASE) (project case) και επίσης, των ελληνικών εκπαιδευτικών κοινοτήτων του Open Discovery Space (ODS) και του Inspiring Science Education (ISE).

Αφήστε μια απάντηση

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας καλέσουμε άμεσα!

Θέλετε να κλείσετε με τον Α. Σ. Μάρδα μια συνεδρία;