book lot on black wooden shelf

Ιστορία της Μεθοδολογίας

Η ιστορία της μεθοδολογίας πάει χέρι χέρι με την ιστορία του δημιουργού της Αργύρη Στραβελάκη Μάρδα. Η δική του διαρκής και αποκλειστική ενασχόληση μαζί της, κατάφερε την εξέλιξή της, την μετουσίωσή της και την συνεχής αναβάθμισή της, τοποθετώντας της στην αιχμή της επιστημονικής εξέλιξης του κλάδου της ψυχικής υγείας. 

 • 2008

  Η Αρχή της Ιδέας

  Μια ψυχοσωματική ασθένεια έστειλε τον εμπνευστή της μεθόδου στο νοσοκομείο. Εκεί για πρώτη φορά αποφασίζει να πάρει στα χέρια του την θεραπεία του, αφού πρώτα είχε δοκιμάσει και ιατρούς και ψυχολόγους όπως αναφέρει στο βιβλίο του Αναγέννηση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

 • 2009

  Το Σεμινάριο Retake Your Power

  Τον Ιούνιο του 2009 ο Αργύρης Στραβελάκης Μάρδας αποφασίζει να συγκεντρώσει στην σχολή ΚΕΡΕ όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την μέθοδο που εμπνεύστηκε και τον βοήθησε να ξεπεράσει την ασθένειά του. Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 2 Σαββατοκύριακα.

 • 2009-2012

  Η επιτυχία των σεμιναρίων

  Κάθε μήνα διεξαγόταν και ένα σεμινάριο Retake your power. Ακόμα και ένας ή δύο άνθρωποι να ενδιαφέρονταν να το παρακολουθήσουν, ο κ. Μάρδας το έκανε με χαρά και ευγνωμοσύνη. Όπως έλεγε: Αλλάζω τον κόσμο μου, έναν άνθρωπο τη φορά. Μια ατάκα που έγινε αργότερα και tagline της μεθόδου.

 • 2010

  Ανθρώπολις

  Μια πρόσκληση για ομιλία έφερε τον Α. Σ. Μάρδα στο φεστιβάλ "Ανθρώπολις" με διοργανωτές τον Ν. Αυγερινό. Σε αυτή την ομιλία τον πλησιάζει η ψυχολόγος Γεωργία Χατζηνικολάου και του λέει, όπως αναφέρει στο βιβλίο του, το περιστατικό της δυσπιστίας της και την πρόσκληση του Μάρδα να της την παρουσιάσει για να αποφασίσει μόνη της αν αυτά που μόλις είχε πει ήταν αληθινά ή ψέματα. Μετά από αυτή τη συζήτηση η αρχική ιδέα της μεθοδολογίας άρχισε να μεταλλάσσετε για να οριστικοποιηθεί 5 χρόνια μετά ως Συνθετική Συνδυαστική Ψυχολογική Μεθοδολογία.

 • 2010-2012

  Η Μεγάλη Αλλαγή

  Πήρε 2 χρόνια, από την αρχική συζήτησή του με την Ψυχολόγο Κα Χατζηνικολάου για να αποφασίσει ότι η ιδέα του είχε αξία και πρέπει να σταθμιστεί και να "επιστημονικοποιηθεί" από ειδικούς. Συμβολή στην απόφαση έπαιξε και ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, φίλος του κ. Μάρδα, όπου επέμενε και εκείνος για την αλλαγή.

 • 2012-2015

  Μελέτες και Έρευνες

  Τρία χρόνια γεμάτα ταξίδια, δοκιμές, πολλές ιδέες και πολλές πολλές αλλαγές στιγμάτισαν αυτή την περίοδο. Σταθμός ήταν το ταξίδι του κ. Μάρδα στο Λονδίνο και οι επαφές του με την Dean Martin, την διευθύντρια του The College of Psychic Studies που τον έπεισαν για την αναγκαία αλλαγή.

 • 2015

  1η Ημερίδα Προσωπικής Βελτίωσης Expansion Method

  Και έτσι, μέσα στο Therapy Festival στο Divani Caravel, παρουσιάζεται για πρώτη φορά η μέθοδος Expansion. Συνδύαζε Συμβουλευτική, Life Coaching και Εναλλακτικές θεραπείες σε μια, τριήμερη μεθοδολογία που μπορούσε ο καθένας να εκπαιδευτεί και να την εφαρμόσει. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν από την Κα Γεωργία Χατζηνικολάου και τα αποτελέσματα της 3χρονης έρευνας όπως και οι βάσεις της μεθοδολογίας στη ψυχολογία και τη συμβουλευτική.

 • 2015 -2017

  1η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης

  Αποφασίζετε η συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία ΡΟΗ και η διοργάνωση της 1ης Δράσςη Κοινωνικής Ενδυνάμωσης με σκοπό να προσφερθεί κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αλλά και να συνεχιστεί η έρευνα της μεθοδολογίας. Στη Δράση συνεργάστηκαν: ΕΛΠΙΔΑ, Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, Κ.Ε.Φ.Ι. (Αντικαρκινικός Σύλλογος), Ελληνική σχολή Μαστολογίας κ.α.

 • 2016

  Η Βράβευση

  Σε μια λιτή εκδήλωση βραβεύτηκε το φιλανθρωπικό έργο της μεθόδου με τα εξαιρετικά αποτελέσματα από την Κα. Βαρδινογιάννη και τον Δντη του Νοσοκομίου Αγίου Σάββα.

 • 2017-19

  Ελληνική Σχολή Μαστολογίας

  Με την υποστήριξη της πρόεδρου της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας Κα Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα παρουσιάστηκε στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας η μέθοδος ως η πιο ενδεδειγμένη μεθοδολογία για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με μαστολογικά προβλήματα.

 • 2017

  2η Ημερίδα Προσωπικής Βελτίωσης

  Στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζεται η 2η Ημερίδα Προσωπικής Βελτίωσης και οι πτυχιακές εργασίες των σπουδαστών του 2ου τμήματος Συμβούλων Προσωπικής Βελτίωσης Expansion Method. Ανάμεσά τους και η Εξαιρετική ψυχολόγος και τραγουδίστρια Γιάννα Φαφαλιού που αργότερα θα γίνει η επιστημονική υπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων με πολύ ενεργό έργο.

 • 2017

  Έκδοση Βιβλίου Αναγέννηση, Εκδ Λιβάνη

  Ο Α. Σ. Μάρδας εκδίδει το 1ο του βιβλίο με τις εκδόσεις Λιβάνη εξιστορώντας την δημιουργία της μεθόδου και προσκαλώντας τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης.

 • 2018

  Athens Synthesis Center

  Συνεργασία με την σχολή του ψυχολόγου Πάνου Ασημάκη, Athens Synthesis Center και η παρουσίαση 3ων ομιλιών με θέμα την Expansion method.

 • 2018 - 2019

  Συνεργασία με καθ. Νίκο Σταυρόπουλο, ΠΟΛΙΣ, Νέο Ηράκλειο

  Ο Α. Σ Μάρδας συνεργάζεται με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Σταυρόπουλο στον χώρο που διατηρεί ο δεύτερος στο Νέο Ηράκλειο για την παρουσίαση μια σειρά από σεμινάρια Ψυχικής Αποφόρτισης και Προσωπικής Βελτίωσης. Στην προώθηση του εγχειρήματος το site Όμορφη Ζωή.

 • 2018

  3η Ημερίδα Προσωπικής Βελτίωσης

  Ξανά στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζεται η 3η Ημερίδα Προσωπικής Βελτίωσης και οι πτυχιακές εργασίες των σπουδαστών του 3ου τμήματος Συμβούλων Προσωπικής Βελτίωσης Expansion Method.

 • 2019

  Έκδοση παιδικού βιβλίου ΓΚΟΥΧΟΥ, iTunes

  Το πρώτο παιδικό του βιβλίο κυκλοφορεί ψηφιακά σε εκδόσεις του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων και διανομή στο iTunes σε 52 χώρες. Το βιβλίο μαθαίνει τα παιδιά 4-7 ετών να εκφράζονται συναισθηματικά και να βελτιώνουν την Συναισθηματική Νοημοσύνη τους.

 • 2019 - ...

  Συνεργασία με το Θέατρο Αλκμήνη

  Η στενή σχέση του Α. Σ. Μάρδα με το θέατρο δεν ήταν κάτι κρυφό. Στην αναζήτησή του για έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 70 άτομα συνεργάζεται με το Θέατρο Αλκμήνη και αναλαμβάνει όλα τα σεμινάρια του χώρου. Από τότε έχει παρουσιάσει εκεί δεκάδες σεμινάρια Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ψυχικής Αποφόρτισης.

 • 2019

  Παρουσίαση Καλλιτεχνικής Μεθοδολογίας Ψυχικής Αποφόρτισης στο Θέατρο Αλκμήνη

  Ο Α. Σ. Μάρδας παρουσιάζει την μεθοδολογία για την ψυχική αποφόρτιση καλλιτεχνών με την ονομασία "Marda Method". Σκοπό έχει να φέρει γνωρίσει στους καλλιτέχνες τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και να εμπνεύσει για την ψυχική βελτίωση τους αλλά και την ενσώματων θεραπευτικών αξιών στα έργα τους.

 • 2019

  Δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων

  Η συμμετοχή του Αργύρη Σ. Μάρδα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sciculture με τίτλο: Το σχολείο του 2050 έφερε τον εμπνευστή της μεθόδου σε επαφή με καινοτόμους εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας ενεργούς ομάδας εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και επιχειρηματιών που συγγράψαν και παρουσίασαν την μελέτη τους: 5 Προτάσεις για την Εκπαίδευση του Μέλλοντος. Η ίδια ομάδα δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων με σκοπό την εισαγωγή της Κοινωνικής Συναισθηματικής μάθησης στη ζωή και στην εκπαίδευσή μας.

 • 2019 - ...

  2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης

  Συνεχίζοντας τη συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία ΡΟΗ το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων αποφασίζετε η δημιουργία της 2ης Δράσης Κοινωνικής Ενδυνάμωσης με σκοπό να συνεχιστεί κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα οφέλη της Ψυχικής Αποφόρτισης και της Κοινωνικής Συναισθηματικής μάθησης. Μια δράση, που εξελίχτηκε πολύ διαφορετικά από όπως άρχισε μια που συνάντησε την Πανδημία Covid19 στον 2ο μήνα της.

 • 2019

  Παραχώρηση του Emoducation στο Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων

  Εν μέσω πανδημίας ο Α. Σ. Μάρδας δημιουργεί με την πολύτιμη βοήθεια του Βαγγέλη Δρανδάκη, το πρώτο ελληνικό portal Συναισθηματικής Εκπαίδευσης και Βελτίωσης με την ονομασία Emoducation (Emotional Education) και το παραχωρεί για εκμετάλλευση στο Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων.

 • 2019

  CASEL και YALE

  Καταφέρνει εν μέσω πανδημίας τη παραχώριση όλης της ύλης του μεγαλύτερου ινστιτούτου Κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης παγκοσμίως το CASEL και φτιάχνει σε συνεργασία με την ψυχολόγο Γιάννα Φαφαλιού, την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Γκέλη και την επιχειρηματία Μέλισσα Σελεβίστα το πρώτο ολοκληρωμένο εγχειρίδιο Κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης για την δημιουργία Συμβούλων SEL. Πιστοποιείτε από το YALE και το πρόγραμμα The Science of Well Being και δημιουργεί το πρώτο πρόγραμμα Βελτίωσης Ευτυχίας, που προσφέρετε από το Emoducation.

 • 2020

  4η Ημερίδα Προσωπικής Βελτίωσης

  Διαδικτυακή και άκρως επιτυχημένη η 4η Ημερίδα με παρουσιάστρια την Γιάννα Φαφαλιού έκανε γνωστή την μεθοδολογία σε όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι Πτυχιακές και οι Παρουσιάσεις ήταν εξαιρετικές, ξεχωρίζοντας αυτή του Αστυνομικού κ. Γκούβα για την ανάγκη της Ψυχικής Αποφόρτισης στα Σώματα Ασφαλείας και του κ. Δρανδάκη για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της μεθόδου στις Κρίσεις Πανικού.

Θέλετε κάποια βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε. 

Είναι εντυπωσιακό!! Απελευθερώθηκαν θαμμένα συναισθήματα, βελτιώθηκε η ψυχολογία μου, η σχέση μου με την οικογένειά μου και με τους κοντινούς μου ανθρώπους (φίλους και συγγενείς). Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι ότι καλύτερο υπάρχει! Η τεχνική είναι μοναδική και εχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα τα διαπιστώσετε στην υγεία, τις σχέσεις σας, την εργασία σας και την οικογένεια σας. Η μέθοδος, τα εργαλεία, η πρακτική ειναι πρωτοποριακή εφαρμογή. Για μένα είναι , ” ανεκτίμητος θησαυρός !! “.

Ανεκτίμητος θησαυρός
Ανδριάνα ΚατσούληΑνδριάνα Κατσούλη,

Θέλεις να γίνεις Σύμβουλος Προσωπικής Βελτίωσης Expansion;