“Πώς η Expansion Method μου άλλαξε τη ζωή”

Προσωπική Εμπειρία με την Expansion του Νίκου Αυγερινού. Ακολουθεί το βίντεο στο τέλος.

Μάιος 2015

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα την εμπειρία μου με την Expansion και πως αυτή με βοήθησε να μεταμορφώσω την ζωή μου.

H Αναγέννηση.

Το 2006 είχα καταφέρει ότι ονειρεύεται ένας μικρομεσαίος Έλληνας. Είχα την δική μου εταιρεία Πληροφορικής, παντρεμένος με 2 πανέμορφα παιδιά, μια σχετικά άνετη ζωή. Εξωτερικά όμως. Για τους άλλους.

Η πραγματική εικόνα δεν ήταν και τόσο ρόδινη.

Η εταιρία Πληροφορικής που είχα αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Έτσι είχα αποφασίσει να την πουλήσω.

Και στον γάμο μου το ίδιο μοτίβο. Τα προβλήματα δεν βρίσκανε λύση και έτσι είχαμε συμφωνήσει σε ένα συναινετικό διαζύγιο.

Το όνειρο του μικρομεσαίου αυτοδημιούργητου επιχειρηματία και του καλού οικογενειάρχη πήγαινε περίπατο.

Το 2007 με βρήκε μόνο μου σε ένα άδειο σπίτι, στέλεχος σε μία εταιρία Συμβούλων, που πραγματικά δεν είχα καταλάβει με τι ασχολείται. Ήμουν σε μια κατάσταση χάους, αποπροσανατολισμένος και προσπαθούσα να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες. Ένιωθα ότι είχα χάσει τον εαυτό μου και δεν ήξερα τι ήθελα.

Η Ψυχοθεραπεία

Πέρασα άσχημα μερικοί μήνες μέχρι που αποφάσισα να επισκεφτώ έναν ειδικό. Έναν ψυχοθεραπευτή. Δεν ήξερα τι είναι η ψυχοθεραπεία και στην αρχή μου φαινόντουσαν όλα περίεργα και πρωτόγνωρα. Με ρωτούσε ο ψυχοθεραπευτής μου αν κάθομαι καθόλου χωρίς να κάνω κάτι και νόμιζα ότι με κοροϊδεύει.

Βλέπετε, είχα γεμίσει όλο τον χρόνο μου με δουλειές, γυμναστική, να συγυρίζω το σπίτι, ώστε να μην έχω χρόνο να κάθομαι ή να με ακούω. Κι αρχίσαμε δειλά δειλά να προσεγγίζουμε το θέμα «αφουγκράζομαι /ακούω» τον εαυτό μου.

Έμαθα για τα συναισθήματα, ποια είναι και πώς να τα εκφράζω

Έμαθα ότι είμαστε άνθρωποι κι εννοείται ότι κάνουμε λάθη, αρκεί να μαθαίνουμε από αυτά

Έμαθα για τα θέατρα ελέγχου και τις προσωπικότητες, τις μάσκες που φοράμε

Υπήρχαν όμως και θέματα που με μπέρδευαν, για παράδειγμα:

 

Έμαθα ότι τα σημερινά μας προβλήματα οφείλονται σε τραύματα από την παιδική μας ηλικία. Εμείς όμως για να προχωρίσουμε στην ζωή μας πρέπει να συγχωρέσουμε τους γονείς μας παρόλο που είναι αυτοί που μας τα δημιούργησαν.

Γιατί να τους συγχωρέσω αφού φταίνε; Δεν με πρόσεξαν και μου δημιούργησαν τραύματα! Επειδή είναι οι γονείς μου; τα αδέλφια μου, οι θείοι μου. Ε και ; Συγγνώμη αλλά αυτό δεν μου έφθανε.

Το πιο τρελό από όλα ήταν οτι στην Ψυχοθεραπεία χρειάζεται 3-5 χρόνια για να δώ κάποιο αποτέλεσμα.

3-5 Χρόνια! Δεν είχα τόσο χρόνο !

Η Ενασχόληση με τα θεμάτων Ψυχικής Υγείας και Εναλλακτικών Θεραπειών.

Είχα αρχίσει να απολαμβάνω, όμως, αυτόν τον νέο θαυμαστό κόσμο και αποφάσισα να ασχοληθώ κι επαγγελματικά με την προβολή και προώθηση των θεμάτων Ψυχικής Υγείας και Εναλλακτικών Θεραπειών.

Το 2009 ίδρυσα την Δροσοσταλίδα, μία σελίδα ενημέρωσης για σχετικά θέματα στο Internet που μπορεί ήδη να την γνωρίζετε. (Αργότερα η Δροσοσταλίδα μετονομάστηκε “Όμορφη Ζωή

Μέσω της σχετίστηκα με πολλούς ανθρώπους, θεραπευτές και θεραπευόμενους, που όλοι έψαχναν για μια καλύτερη, πιο όμορφη ζωή. Έτσι ήρθα σε επαφή με άλλες εναλλακτικές τεχνικές ώστε να γνωρίσω τον εαυτό μου, να χαλαρώσω και να ξαναφέρω την αφθονία στην ζωή μου.

Δοκίμασα αρκετές ενδιαφέρουσες μεθόδους: ανθοϊάματα, προϊόντα Aura Soma, διαλογισμούς, ενεργειακές τεχνικές που δουλεύουν πάνω στην αύρα του ανθρώπου και αρκετά άλλα. Όλες με κάνανε να νιώθω καλύτερα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Όμως ο θυμός, το άγχος για το αύριο, νεύρα, δεν είχαν φύγει. Οπότε βρίσκανε ευκαιρία μου θύμιζαν οτι υπήρχαν.

Είχα αρχίσει να να καταλαβαίνω τι μου γίνεται, τι μου φταίει, ποιος μου φταίει …

Και συνέχιζα να ψάχνω άκαρπα για μια πειστική απάντηση στο ερωτήμά μου.

Ένα από τα κοινά στοιχεία σε όλες αυτές τις τεχνικές και θεραπείες που δοκίμαζα, ήταν η κοινή παραδοχή ότι πολλές από τις τωρινές μας συμπεριφορές προέρχονται από τραύματα της παιδικής μας ηλικίας.

Κάθε τεχνική ή θεραπεία πρότεινε και τον δικό της τρόπο επίλυσης. Με κάποιες τεχνικές έβλεπα αλλαγές, αλλά όχι δομικές και πολύ αργές.

Τι εννοώ δομική αλλαγή ;

Nα μου φύγει ο θυμός και να δώ έμπρακτα και μόνιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητά μου.

Η Expansion Method

Τον Οκτώβριο του 2011 η ζωή μου ήταν πολύ καλύτερη. Είχα γνωρίσει την Γεωργία, την τωρινή μου σύντροφο και αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην Κάντια.

Τον Νοέμβριο, γνώρισα τον Αργύρη, που έκανε ένα ακόμα (από τα πολλά που άκουγα) σεμινάρια αυτοβελτίωσης. Η Γεωργία άκουσε μια ομιλία του και ήθελε να το παρακολουθήσει. Εμένα δεν μου πολύ άρεσε στην αρχή αυτός ο τύπος. Πολύ άνετος το έπαιζε. Αλλά εκείνη επέμενε. Επειδή είχα αποφασίσει οτι ήθελα μια χαρούμενη ζωή μαζί της, της έκανα το χατήρι.

Τον Δεκέμβριο παρακολουθήσαμε το σεμινάριο του Αργύρη. Κι εκεί ήλθαν όλες οι απαντήσεις στο γιατί πρέπει να συγχωρούμε και να αγαπάμε αυτούς που μας τραυμάτισαν ! Και όχι μόνο αυτό! Ήλθε και μια μέθοδος επίλυσης που δεν χρειάζεται να περάσουν 3-5 χρόνια αλλά μόνο τρεις μέρες! Σας το λέω και ανατριχιάζω!!! Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι μπορούσα να την μάθω και να την εφαρμόζω στον εαυτό του εύκολα.

Με την Γεωργία ενθουσιαστήκαμε! Θέλαμε και οι δύο να εξελιχθούμε, να βελτιώσουμε τις ζωές μας και είχαμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να δουλέψουμε τέτοια θέματα. Μόλις είχαμε μετακομίσει στην Κάντια, μια νέα ζωή με διάθεση και πολύ αγάπη. Αλλά αυτό θα σήμαινε οτι θα μέναμε και ώρες οι δυο μας στην μέση του πουθενά. Και θα έπρεπε να βρίσκαμε λύσεις σε ότι πρόβλημα και να παρουσιαζόταν. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πιο ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλωθούν πολλά από τα τραύματά μας !

Έτσι το 2013 η Γεωργία έμεινε έγκυος κι ετοιμαζόμασταν ταυτόχρονα για τον γάμο μας. Πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος στην ζωή μου. Αλλά είχαμε ένταση αν φθάνουν τα χρήματα. Και η ένταση δημιούργησε καβγάδες και τσακωμούς. Χωρίς δεύτερη σκέψη βάλαμε την μέθοδο σε πρακτική εφαρμογή. Βρήκαμε μαζί από πού πήγαζε ο πόνος, τον λύσαμε και το πρόβλημα εξαφανίσθηκε! Μέσα σε μερικά λεπτά! Μπορείτε να φανταστείτε τον ενθουσιασμό μας! Έτσι αρχίσαμε να εφαρμόζουμε την Expansion σε όλη μας την ζωή.

Να μοιραστώ μερικές εμπειρίες.

Το 2014 ένας υποψήφιος συνεργάτης μου έστειλε μία πολύ ακριβή οικονομική προσφορά. Θύμωσα γιατί ένιωσα να με αδικεί και ένιωσα πολύ έντονα αρνητικά συναισθήματα. Έβριζα και φώναζα και είδα ξανά ο θυμός να έχει επανέλθει σε όλο του το μεγαλείο! Δεν έχασα καιρό όμως. Βρήκα που οφείλεται ο θυμός μου, το απελευθέρωσα και πάει ο θυμός. Όποτε είχα τέτοια θέματα χρησιμοποιούσα την μέθοδο Expansion και έβρισκα μια οριστική και μόνιμη επίλυση.

Διαπίστωσα με χαρά οτι μπορώ να δουλέψω ακόμα και θέματα του στιλ «Πόσο νευριάζω όταν το γραφείο μου είναι άνω κάτω». Ή καταστάσεις όπως «Βαρέθηκα να ζω μία μίζερη ζωή. Θέλω αφθονία σε συναισθήματα, σχέσεις και χρήματα». Όποιο θέμα μου δημιουργούσε έντονα συναισθήματα, ήταν μια ευκαιρία για να λύσω οριστικά!

Είδα τον εαυτό μου να μεταμορφώνετε στον αυτόν που πάντα ήθελα να είμαι. Πιο ήρεμος, πιο συγκροτημένος, με αποδοχή και αγάπη και πάνω από όλα, γνώρισα την έννοια της Συγχώρεσης. Και θα σας την μοιραστώ.

Συγχώρεση σημαίνει Δημιουργώ χώρο για την γνώμη του άλλου. Δεν σημαίνει οτι κάποιος έχει δίκιο και κάποιος άδικο. Απλά έχουμε διαφορετικές γνώμες!

Για την Γεωργία και μένα η Expansion είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Την εκπαιδευτήκαμε και οι δυο μας και είμαστε πλέον Πιστοποιημένοι Expansion Coach!

Μετά από 4 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, η κόρη μας γνωρίζει την Expansion πριν ακόμα γεννηθεί και νονός της είναι ο Αργύρης, τα οικονομικά μας είναι κάθε μήνα και καλύτερα, ονειρευόμαστε θετικά και γνωρίζουμε τρόπους να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Και το πιο σημαντικό; Επικοινωνούμε ουσιαστικά μεταξύ μας και με τους άλλους ανθρώπους.

Κλείνοντας, ούτε τώρα θα σας πω ότι έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα ή καθημερινές προκλήσεις, όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ. Μας είναι όμως πλέον πολύ εύκολο όταν έχουμε μία πρόκληση, να την αναγνωρίσουμε, να την αναλύσουμε και να την λύσουμε οριστικά.

Σας ευχαριστώ πολύ !

 
 • Growth through innovation/creativity:
  Rather than be constrained by ideas for new products, services and new markets coming from just a few people, a Thinking Corporation can tap into the employees.
 • Increased profits:
  The corporation will experience an increase in profits due to savings in operating costs as well as sales from new products, services and ventures.
 • Higher business values:
  The link between profits and business value means that the moment a corporation creates a new sustainable level of profit, the business value is adjusted accordingly.
 • Lower staff turnover:
  This, combined with the culture that must exist for innovation and creativity to flourish, means that new employees will be attracted to the organization.

Αφήστε μια απάντηση

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας καλέσουμε άμεσα!

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?